Τι χρειάζεσαι από Ελλάδα


 

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την πιθανή αποδοχή της αίτησης σας από το MPNP:

  • Ηλικία από 21 έως 45 ετών
  • Πρέπει να έχετε προϋπηρεσία 2 χρόνια τουλάχιστον στα τελευταία 5 χρόνια
  • Απαραίτητα ένα πτυχίο μετά το λύκειο (ΙΕΚ, Πανεπιστήμιο, τεχνική σχολή κλπ)
  • 10000$ σε λογαριασμό τραπέζης.
    • Σε περίπτωση 2ου ατόμου ή προστατευόμενου μέλους (παιδιά κλπ) + 2000$ για κάθε μέλος
πχ. Ενα ατομο θα χρειαστει 10000$.
Ενα ζευγαρι θα χρειαστουν 10000$+2000$=12000$.
Μια τετραμελης οικογενεια θα χρειαστει 10000$+2000 επι 3 = 16000$
  • Πτυχίο αγγλικής γλώσσας (IELTS) όχι παλαιότερο από 2 ετών με σκορ για το IELTS 5.0
  • Invitation letter απο την HIIC η το MPNP για exploratory visit στην Manitoba.

 


 

Εάν θεωρείτε ότι καλύπτετε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις καλό είναι να επισκεφτείτε το site:

http://www.immigratemanitoba.com/how-to-immigrate/

& επίσης να συμπληρώσετε το παρακάτω link. Σε περίπτωση που το τελικό σκορ είναι πάνω από 60 τότε η αίτηση θα έχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει αποδεκτή.

http://www.immigratemanitoba.com/asset_library/2013/09/manitoba-immigration-mpnp-points-worksheet-interactive.pdf

 


 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Βασικές προϋποθέσεις:

  • Όλα τα έγγραφα αυθεντικά και μεταφρασμένα πρέπει να είναι επικυρωμένα.
  • Όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι μεταφρασμένα στα αγγλικά (πχ η υπηρεσία μεταφράσεων του ΥΠ.ΕΞ.)
  • Όλα τα έγγραφα πρέπει να τα έχετε μαζί σας (τουλάχιστον 3 αντίτυπα το καθένα).

Απαραίτητα έγγραφα (για κάθε μέλος):

  • Πιστοποιητικό γεννήσεως,
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
  • ποινικό μητρώο,
  • International δίπλωμα οδήγησης,
  • Πιστοποιητικό γάμου (αν υπάρχει),
  • Απολυτήριο λυκείου,
  • Απολυτήριο ΙΕΚ, ΤΕΙ, πανεπιστημίου κλπ (όσα υπάρχουν)
  • Έγγραφο που να αποδεικνύει την προϋπηρεσία τουλάχιστον των τελευταίων 2 ετών, εάν έχετε περισσότερη καλό θα ήταν να την προσκομίσετε.