Ταξιδεύοντας για Winnipeg


 

Τι πρέπει να κάνετε:

 

  1. Επικοινωνείτε μέσω e-mail με την HIIC (πληροφορίες στο contact) για να σας αποστείλουν το invitation letter for exploratory visit in Winnipeg, MB. Αυτό το έγγραφο πρέπει να το έχετε για να το επιδείξετε στο immigration check του Καναδά όταν το περάσετε.
  2. Από την επιτροπή θα σας δωθούν ημερομηνίες που είναι διαθέσιμες για το exploratory visit. Λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος για μετανάστευση στο Winnipeg η provincial government έχει γίνει αυστηρότερη με το θέμα των πόσων ατόμων θα έρχονται και πότε.
  3. Το εισιτήριο μετ'επιστροφής πρέπει να έχει διάρκεια από 3 έως 6 μήνες.
  4. Επειδή έχουν παρουσιαστεί περιπτώσεις Ελλήνων που ΔΕΝ τους ΕΠΙΤΡΑΠΗΚΕ η είσοδος  από το IMMIGRATION OFFICE των μεγάλων αεροδρομίων του Καναδά προτείνουμε να κλείσετε εισιτήρια μέσω Minneapolis η Chicago  (έχουν πτήσεις απευθείας για Winnipeg).
  5. Εάν ακολουθήσετε το βήμα 4 και η πτήση σας περνάει από Η.Π.Α. θα πρέπει να βγάλετε ESTA (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/)Η ESTA είναι σαν μία βίζα 90 ημερών για τις Η.Π.Α. και κοστίζει ελάχιστα και εκδίδεται επί τόπου.

Καλό θα ήταν να μην έρθετε από μόνοι σας χωρίς να έρθετε σε επαφή με την επιτροπή η το MPNP. Εφόσον λάβετε έγκριση από έναν από τους δύο τότε να προχωρήσετε την όλη διαδικασία. Πρέπει να κρατάτε συχνή επαφή με την HIIC και να τους ενημερώσετε για τον αριθμό πτήσης, ημέρα και ώρα άφιξης για να μπορέσει να έρθει κάποιος να σας παραλάβει. 

Επίσης εάν δεν έχετε βρει κάποιο προσωρινό κατάλυμα, επικοινωνήστε με την επιτροπή για να σας προτείνουν που να απευθυνθείτε.